پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 1871
پیشنهاد جدید برقی ترکمنستان به ایران
دولت ترکمنستان رسما با ارائه پیشنهادی به وزارت نیرو خواستار ترانزیت ۸۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق مازاد خود از مسیر ایران به ترکیه شده که ایران هنوز پاسخی به این درخواست برقی ترکمن‌ها نداده است.

به گزارش هزاره سوم به نقل از مهر، ترکمنستان به عنوان چهارمین کشور بزرگ دارنده ذخایر گاز جهان قصد با سرمایه‌گذای ۵ میلیارد دلاری تا سال ۲۰۲۰ میلادی به بزرگترین صادرکننده برق منطقه تبدیل شود.


همزمان با تدون برنامه توسعه‌ای در صنعت برق ترکمنستان هم اکنون شرکت‌های ترکیه‌ای مشارکت چشمگیری به‌منظور توسعه صنعت برق این کشور همسایه ایفا می‌کنند در کنار شرکت‌های ترک، شرکت‌‏های معتبر بین‏‌المللی همچون شنایئدر الکتریک، زیمنس، جنرال الکتریک و ای.بی.بی هم در صنعت برق این کشور فعالیت دارند.

در این بین ترکمنستان پس از افزایش صادرات گاز طبیعی خود به کشورهای چین، ایران، روسیه و برخی از کشورهای آسیای میاینه و مرکزی، سودای تبدیل به بزرگترین صادرکننده برق را در سر دارند.

از این رو دور جدید مذاکرات برقی ایران و ترکمنستان با حضور رشید مراداف وزیر امورخارجه ترکمنستان و حمید چیت چیان وزیر نیروی ایران در تهران برگزار شده است.

در این دور از مذاکرات وزیر خارجه ترکمنستان خواستار انتقال برق این کشور از طریق ایران به ترکیه شده است که مسئولان وزارت نیروی ایران تاکنون پاسخی به این پیشنهاد برقی ترکمن‌ها نداده‌اند.

مرادف با بیان اینکه ترکمنستان برنامه‌های گسترده‌ای برای همکاری با ایران در زمینه صنایع آب و برق دارد، تصریح کرد: در سال ۲۰۱۳ میلادی یش از ۱.۵ میلیارد کیلووات ساعت برق از طریق دو خط انتقال به ایران صادر شده است.

این عضو کابینه دولت عشق آباد با تاکید بر اینکه ترکمنستان ۸۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق مازاد در اختیار دارد، اظهار داشت: ترکمنستان علاقه مند است که برق مازاد خود را از طریق ایران به ترکیه صادر کند.

وزیر خارجه ترکمنستان با یادآوری اینکه شرکت خریدار ترکیه ای، قرارداد خرید این میزان برق را امضا کرده است، تبیین کرد: ما درخواست می کنیم ایران با انتقال این میزان برق به ترکیه موافقت کند.

مرادف همچنین به ساخت دو سد سلمای یک و دو توسط افغانستان اشاره کرد و افزود: ساخت این دو سد توسط افغانستان، حجم آبی را که از هریرود به سد دوستی می ریزد، محدود می کند.

به گفته این مقام ترکمنی باید در این زمینه مذاکره‌های سه جانبه ای بین ایران، ترکمنستان و افغانستان انجام شود و قرارداد مناسبی برای استفاده سه کشور از هریرود امضا شود.


Page Generated in 0/0050 sec