پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 3837
نوروز از منظر دو دیپلمات در تهراناز منظر دو دیپلمات در تهران
«اومیت یاردیم» سفیر کشور جمهوری ترکیه در تهران طی یادداشتی با عنوان «نوروز، نماد شور زندگی» و محمد صدیق احمد (جگرخوین) جانشین نمایندگی اقلیم کردستان عراق در کشورمان نیز در یادداشتی با عنوان «نوروز، صدای بلند صلح و دوستی» دیدگاه خویش نسبت به نوروز را تشریح کردند.

در یادداشت این دو دیپلمات ترکیه ای و عراقی که روز چهارشنبه در روزنامه ایران منتشر شد به ترتیب می خوانید: 

نوروز، نماد فرا رسیدن فصل بهار در جغرافیایی که ترکیه و ایران در آن قرار دارند، در طول تاریخ از سوی انسان هایی که در این منطقه زندگی می کرده اند در حال و هوای عید به عنوان سمبل دوباره زنده شدن جان و روح با شادی و شعف جشن گرفته شده است.

نوروز یکی از مهمترین میراث فرهنگی مان که تا به امروز حفظ و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده، منعکس کننده میراث مشترک و اتحاد انسان های جغرافیای ما و در رأس آن ملت های ترک و ایران بوده است.

خانواده ها، خویشاوندان، همسایگان، همشهری ها و طبیعتاً ملت های ما که در خوشی ها و غم ها گرد هم می آیند به مناسبت نوروز که سمبل شور و زندگی است نیز گرد هم آمده و بدینوسیله هر سال اصل زندگی یعنی صلح و بهروزی را بار دیگر یادآور می شوند.

در آخر مایلم بدینوسیله آرزوی خود را مبنی بر این که عید نوروز به همراه بهار آورنده صلح، سلامتی و بهروزی برای ملت ترکیه و ایران، جهان اسلام و کلیه بشریت باشد بیان کنم.

در یادداشت دیپلمات عراقی آمده است : 

نوروز در بافت فرهنگی ملل آریایی، نقشی برجسته و زیبا دارد. جشن بزرگ آریایی ها در آغاز سال نو همراه با رنگ های درخشان و جادویی اش، نماد زندگی تازه و دوباره انسان است در همراهی با طبیعت و هستی اش.

این روز نو سراینده سمفونی عشق است و دوستی، پیام آهنگین صلح است و آزادی و گواه شکوه و بزرگی ملت های ایرانی.

در آستانه سال نوی طبیعت، بسیار شایسته است از جشن نوروز با جایگاه ویژه ای که میان اقوام مختلف آریایی دارد، به عنوان فرصتی گرانبها و در جهت اعتلای همزیستی مسالمت آمیز ملت ها بهره گیریم؛ چرا که نوروز می تواند در کنار سایر منابع غنی فرهنگی و دینی، زمینه ساز و پیام آور صلح و همکاری، همصدایی و اتحاد برای ساختن جهانی باشد عاری از بی عدالتی و حرکت به سوی جامعه ای بالنده و آرمانی.


Page Generated in 0/0097 sec