پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 9284
نظر پیامبر اکرم (ص) درباره اختلاط زن و مرد
عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان گفت: ما پیش از آنکه بخواهیم به قوانین بین المللی پایبند باشیم، باید پایبند به قانون اساسی خودمان باشیم. در قانون اساسی هم بیان می شود که برنامه ریزی حکومتی باید منطبق بر موازین شرعی باشد.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از ایران اسلامی، زهرا آیت اللهی مدیر گروه مطالعات زن و خانواده پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در واکنش به موضع گیری های مختلف صورت گرفته نسبت به اجرای طرح تکریم بانوان در شهرداری تهران به خبرنگار ایران اسلامی گفت: در قدم اول باید مشخص کنیم که آیا ما در برنامه ریزی اجتماعی معتقد به این هستیم که مبانی دینی را در نظر بگیریم یا خیر؟

وی در ادامه افزود: اگر به این مسئله معتقدهستیم، آن چیزی که دین به صورت مسلم می گوید این است که؛ حضور زنان در جامعه مطلوب است اما نباید به گونه ای باشد که مفسده انگیز باشد.

عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان ادامه داد: واقعیت اینست که در برخی از محیط های کاری که اختلاط بسیار شدید است، فساد ایجاد می شود و اثبات آن به تحقیقات خاصی احتیاج ندارد. امروزه بعضی از اختلافات خانوادگی که بین زن و شوهرها پیش می آید، به این دلیل است که مرد در محیط کار خود با خانم هایی در ارتباط است که متاسفانه بعضی از حریم ها را رعایت نمی کنند، جاذبه های ظاهریشان را نمی پوشانند و ممکن است با آرایش در محل کار حاضر شوند و یا شیوه صحبت کردنشان طوری است که برای مردان جذابیت زیادی دارد. دراینصورت مردی که هرروز صبح از خانه بیرون می آید و بیشتراوقات پر نشاط روز را کنار خانمی به سر می برد که جاذبه های رفتاری بسیاری دارد، کم کم نسبت به همسرخود دلسرد می شود.

وی با بیان اینکه ممکن است خیلی از مردها مراقب باشند و سعی کنند رابطه و نگاه های خود را کنترل کنند، افزود: واقعیت اینست که به هر حال حضور یک زن کنار یک مرد نامحرم اگرهمراه با رعایت حد ومرزهای دقیق نباشد، آسیب زا خواهد بود.

ما تابع دین و قانون اساسی هستیم نه کنوانسیون های بین المللی

آیت اللهی درباره برخی اظهارات مبنی بر تضاد بخشنامه شهرداری با کنوانسیون های بین المللی کار اظهار داشت: به هر حال ما تابع دین هستیم و ابتدا باید وظیفه وتکلیف خودمان را با این موضوع مشخص کنیم. اگر قراربود ما به دنبال قوانین بین المللی حرکت کنیم که هرگز انقلاب نمی کردیم وهرگز جمهوری اسلامی ایران ایجاد نمی کردیم.

وی در ادامه افزود: کجای کنوانسیون و قوانین بین المللی حکومت جمهوری اسلامی را مطرح می کنند؟ نظام جمهوری اسلامی ایران یک نظام جدید حکومتی در جهان بود که منطبق بر هیچ یک از فضاهای بین المللی نبود. ولی ما این را مطرح کردیم وبه آن ملتزم هستیم. ما پیش از آنکه بخواهیم به قوانین بین المللی پایبند باشیم، باید پایبند به قانون اساسی خودمان باشیم. در قانون اساسی هم بیان می شود که برنامه ریزی حکومتی باید منطبق بر موازین شرعی باشد، و موازین شرع هم این موضوعات را به روشنی بیان کرده است.

برخورد پیامبر اکرم (ص) با اختلاط زن و مرد

آیت اللهی با ذکر نمونه ای از برخورد پیامبر اکرم (ص) با اختلاط زن و مرد در صدر اسلام گفت: روزی رسول خدا (ص) از مسجد خارج می شدند و زمانی که اختلاط را هنگام خروج از مسجد مشاهده کردند، فرمودند: "چرا برای این مسجد 2 در درست نمی کنید؟ یک در زنها رفت وآمد کنند و در دیگر مردها."

وی تصریح کرد: پیامبراکرم(ص) نگفتند که زنها به مسجد نیایند؛ زیرا در آن زمان مساجد فقط محل عبادت نبوده است و مهمترین مسائل سیاسی، اجتماعی در مسجدها مطرح و راجع به آنها تصمیم گیری می شده است. بلکه نظرشان بر این بوده که زنها هم باید مسجد بیایند ولی در رفت وآمدشان اختلاطی وجود نداشته باشد.

نگاه آلوده بزرگترین توهین به زنان است

این عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان درباره فضا سازی برخی رسانه ها برای القای توهین آمیز بودن جداسازی محل کار زنان و مردان افزود: جالب است بدانید در تحقیقاتی که در مورد تفکیک دختران و پسران در دروس معارف دانشگاه و تشکیل کلاسها با استاد همجنس انجام شد، اکثر دختران و خانم ها از این کلاس ها استقبال کردند؛ علی رغم اینکه در این کلاس ها افرادی با تیپ های مختلفی حضور داشتند. آنها علت اسقبال از این کلاسها را وجود فضای صمیمانه و دوستانه به دلیل حضور استاد خانم و راحت بودن درهنگام صحبت با استاد و حتی دوستانشان بیان کرده اند.

وی در این باره ادامه داد: حالا ممکن است ما در خیلی از فضاهای تحصیلی نتوانیم این تفکیک را ایجاد کنیم چون امکانات آزمایشگاهی، استاد و... نداریم و بعضی امکانات محدود است ولی در فضاهایی که می شود این کار را انجام داد که عمده اش فضاهای اشتغال است چرا اینکار را انجام ندهیم؟ با توجه به اینکه خود خانم ها در این فضاها خیلی راحت تر هستند و از این قضیه استقبال می کنند.

آیت اللهی در پایان تصریح کرد: معنا ندارد که بگوییم این طرح توهین به بانوان است، به هیچ وجه اینگونه نیست. توهین به خانم ها زمانی است که خدای ناکرده یک مرد نگاه آلوده به زن می کند و این بزرگترین توهین به یک خانم است و این نگاه آلوده به یک خانم نامحرم در محیط های کاری مختلط بیشتر پیش می آید . در فضاهای کاری تفکیک شده از هم زنان حرمت خودشان را دارند، مردها هم حرمت خودشان و این بی احترامی به هیچ زن ومردی نیست.


Page Generated in 0/0049 sec