شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 22376تاریخ: 1396/8/5 11:31
پس پرده ی مخالفت با سپاه در سخنان تیلرسون
پس پرده ی مخالفت با سپاه در سخنان تیلرسون
سخنان تیلرسون البته نکته جذاب دیگری هم دارد. او میگوید هدف امریکا برای براندازی نظام ایران به کمک جریان مدرن ( جنبش سبز ) دنبال خواهد شد. او البته اولین کسی نیست که چنین حرفی میزند و علنا از حمایت امریکا از جنبش سبز و جریان غربگرا پرده بر میدارد.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم ؛ تیلرسون دیروز صراحتا در سخنانی از هدف امریکا ادر اجرای راهبرد جدی و جدید خود در قبال ایران پرده برداشت. او گفته واشنگتن برای فعالیت مشروع اقتصادی ایران مانعی ایجاد نخواهد کرد. تعریف فعالیت مشروع از دید امریکا نیز در ادامه ی سخنان تیلرسون به خوبی روشن شده است.


او در خلال سخنان خود میگوید: « امریکا بدنبال ایجاد ممنوعیت اقتصادی است تا از افزایش فعالیت های شرارت بار منطقه ای ایران جلوگیری نماید.» تفسیر این سخنان که در واقع تشریح عملکرد کاتسا از زبان تیلرسون  بوده ساده است: شرکت ها و بانک های ایرانی برای فعالیت اقتصادی آزاد خواهند بود به شرطی که به هیچ طریقی به سپاه بعنوان عامل ایجاد شرارت در منطقه ( از دید امریکا ) کمک نکنند و با آن وارد معاممله اقتصادی نشوند.

جور دیگری هم میتوان گفت. امریکا از شرکت ها و بانکهای ایرانی میخواهد تا بین رابطه ی آزاد اقتصادی و مبادله با سپاه یک گزینه را انتخاب کنند. اما چرا آمریکا بدنبال ایجاد چنین شکافی بین بخش های اقتصادی و سپاه است و از این مسیله چه سودی میبرد؟ این را هم تیلرسون در بخش دیگری از سخنان خود تشریح میکند.

او میگوید امریکا بدنبال براندازی نظام ایران است. حالا با تلفیق این گزاره با سخن قبلی او به خوبی علت مخالفت امریکا با سپاه روشن خواهد شد. سپاه بعنوان ستون نظام، اگر زمین بخورد امریکا به هدف خود برای تغییر نظام دست میابد. اما چگونه؟ در حال حاضر ایالات متحده ازدو راه بدنبال دستیابی به هدف مذکور است.

در سناریوی دوگانه ایالات متحده همه چیز به واکنش شرکت ها و بانکهای ایرانی به تحریم سپاه بستگی دارد.  شرکت ها اگر رابطه با سپاه را تداوم بخشند ، بالطبع در لیست تحریمی امریکا قرار میگیرند. تحریم بخش عمده شرکت های ایرانی شرایط اقتصادی را بیش از پیش وخیم خواهد کرد.

امریکا امید دارد تا وخامت اقتصاد منجر به اعتراض های مردمی و در نهایت سقوط نظام شود، یا در سناریوی دوم امید امریکا این است که اعتراض های مردمی حداقل موجب فشار افکار عمومی بر حکومت گردد تا رهبران ایران، به پای میز مذاکره ی امنیتی بنشینند و بر سر سپاه هم توافق کنند.منتهای توافقات بعدی خلع سلاح امنیتی خواهد بود و زمینه برای سقوط نظام با حمله نظامی فراهم خواهد شد. پیشنهاد مذاکره البته تا کنون  و در ظاهر توسط دولتیها رد شده؛ اما باید دید با شروع اجزای تحریم کاتسا انها بر سر موضع خود باقی میمانند یا خیر؟!

سخنان تیلرسون البته نکته جذاب دیگری هم دارد. او میگوید هدف امریکا برای براندازی نظام ایران به کمک جریان مدرن ( جنبش سبز ) دنبال خواهد شد. او البته اولین کسی نیست که چنین حرفی میزند و علنا از حمایت امریکا از جنبش سبز  و جریان غربگرا پرده بر میدارد. ترامپ نیز در سخنان خود، در حالی که ملت و حکومت ایران را تروریست مینامید از جریان جنبش سبز دفاع نمود. باید پرسید اقایان تجدید نظر طلب و بدنه ای از اصلاحطلبان که بدنبال براندازی هستند، دقیقا چه عایدی برای ایالات متحده دارند که همه در امریکا اعم از دموکرات و جمهوری خواه، اوباما و ترامپ و همه و همه، به آنها برای تغییر در ایران چشم بسته اند؟ ایا جریان تجدید نظر طلب، پیاده نظام امریکا برای ایجاد شکاف فکری بین مردم و حاکمیت و تزریق تفکر سازش امنیتی خواهد بود؟ باید دید!


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/22376.html

Page Generated in 0/0094 sec