سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 11120 منتشر شده در مورخ: 1393/10/11 ساعت: 10:11 گروه: صفحه نخست  
دهم، مستند یا گزارش خبری؟

دهم، مستند یا گزارش خبری؟

متاسفانه مستند مذکور با ژستی شبه روشنفکرانه و بی طرف نمایانه خصوصا در قسمت اول سعی در تقسیم جرم فتنه بین هر چهار نامزد انتخابات داشت به گونه ای که از گناه موسوی و کروبی کاست و بر دوش منتخب ملت گذاشت!

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از میدان 72؛ احمد قدسی: این روزها و همزمان با سالگرد حماسه ی تاریخی ۹ دی، مستندی در سه قسمت نیم ساعته با عنوان “دهم” از صدا و سیما پخش شد. اگر چه ساخت چنین مستندی جای تقدیر دارد، اما خط کلی ای که در این برنامه ی تلویزیونی دنبال شد به جای یک تحلیل بصیرت افزا، تنها یک گزارش خبری با اندکی چاشنی غرض ورزی و سانسور بود که اصل داستان فتنه ی ۸۸ را گم کرد و صرفا به بازخوانی وقایع و حواشی پرداخت. پاره ای از ایرادات وارده به این مستند از دیدگاه نگارنده چنین است:

اولاً در مورد فتنه ۸۸ مهم ترین و شاید نخستین سوالی که در ذهن مخاطب شکل می گیرد و باید پاسخ داده شود این است که چرا این اتفاقات در سال ۸۸ به وقوع پیوست؟ و چرا در انتخابات های دیگر مثل سال ۷۲ ، ۷۶ یا ۸۰ شاهد چنین حوادثی نبودیم؟ متاسفانه در این مستند هیچ پاسخی به این سوالات داده نشد؛ چرا که پاسخ به این سوالات حقایق بسیاری را روشن خواهد ساخت و افراد زیادی را رسوا؛ و بیان پاسخ این سوال به بصیرت و پرهیز از محافظه کاری مسئولان صدا و سیما نیاز دارد.

ثانیاً در این مستند به عقبه ها و برنامه ریزی های قبلی فتنه هم اشاره ای نشد. امام خامنه ای در دیدار با دانشجویان و جوانان استان قم در تاریخ چهارم آبان سال ۸۹ فرمودند:« من در همین فتنه‌ی ۸۸ به بعضی دوستان قرائن و شواهد را نشان دادم؛ حداقل از ده سال، پانزده سال قبل از آن، برنامه‌ریزی وجود داشت.» حال مگر وظیفه ی رسانه ها و در راس آنان صدا و سیما نیست که با ساختن برنامه های روشنگرانه شواهد این برنامه ریزی ده پانزده ساله را به مردم نشان دهند؟ اما متاسفانه طبق روال گذشته و بلکه بدتر از گذشته شاهد آن بودیم که به ریشه ها، عوامل شکل گیری و عقبه های اصلی فتنه پرداخته نشد و صرفا وقایع سال ۸۸ بررسی شد و از این رو می توان این مستند را بیشتر شبیه یک گزارش خبری دانست.

ثالثاً متاسفانه مستند مذکور با ژستی شبه روشنفکرانه و بی طرف نمایانه خصوصا در قسمت اول سعی در تقسیم جرم فتنه بین هر چهار نامزد انتخابات داشت به گونه ای که از گناه موسوی و کروبی کاست و بر دوش منتخب ملت گذاشت! انگار منتخب ملت دکتر احمدی نژاد از مقصرین اصلی پیدایش فتنه بوده و رفتار انتخاباتی مناسبی نداشته است؛ چند سوال بی پاسخ احمدی نژاد در مناظره نسبت به عملکرد برخی افراد و اشاره به اقدام غیرقانونی همسر و یار انتخاباتی نامزد ناکام انتخابات اقدامات نادرستی اعلام شد. سخنرانی منتخب ملت در ۲۴ خرداد هم علیرغم تصریح ایشان در جدا کردن عده ی معدود اغتشاشگران از ۴۰ میلیون شرکت کننده در انتخابات که شامل رای دهندگان به موسوی نیز می شد، مورد تعریض سازندگان دهم قرار گرفت.

رابعاً به نقش کلیدی و جریان ساز جناب هاشمی رفسنجانی و صحنه گردانی ایشان و خاندانشان پرداخته نشد و تنها اشاره ای گذرا به نامه معروف بدون سلام و والسلام هاشمی به امام خامنه ای شد. جای خالی اظهار نظر معروف همسر ایشان (بریزید تو خیابانها) و شواهد تصویری و صوتی بسیار دیگر هم احساس می شد.

هم چنین اگر چه از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای در این مستند استفاده شده بود اما جای خالی جملات متعدد دیگری از ایشان حول موضوع مهم فتنه ۸۸ احساس می شد. ضمن اینکه به وقایع پس از ۹ دی از جمله ۲۵ بهمن ۸۹ و عدم اتمام کامل فتنه پس از حماسه نهم دی ماه اشاره ای نشد؛ فتنه ای که هنوز هم چون آتش زیر خاکستر خاموش نشده است…

در یک جمله می توان گفت این مستند سعی در بازخوانی “وقایع انتخابات” سال ۸۸ داشت تا پرداختن به ریشه ها، علل و وقایع “فتنه” ی ۸۸٫

متاسفانه صدا و سیما با گذشت پنج سال از این وقایع تلخ، هنوز با نگاهی باز و عمیق به فتنه ۸۸ نپرداخته است و با این مستند هم بر ناامیدی های گذشته افزود. ممکن است مدیران رسانه ی ملی ادعا کنند که پرداختن به مسائل بالا همچون نقش هاشمی رفسنجانی در فتنه، عملکرد و مواضع ضعیف خواص بی بصیرت و دنیاطلب و … به صورت مستقیم و آن هم در شرایط کنونی که فعالان فتنه ۸۸ در مناصب بالای دولتی قرار گرفته اند منجر به ایجاد اختلاف، التهاب و ناامنی است. در پاسخ باید گفت که اولا آن زمان که فتنه گران هیچ قدرتی نداشتند و دولت احمدی نژاد روی کار بود چه اقدام مثبتی انجام گرفت؟ جز اینکه برنامه ی مفید و روشنگرانه ای مانند دیروز، امروز و فردای یامین پور را تعطیل کرده و در صندوقچه فتنه را بستید و آن را مهر و موم کردید و به بازخوانی انحرافات واقعی بعد از انقلاب که ریشه ی فتنه را در همانجا باید جستجو کرد نپرداختید؟! ثانیا همین امروز هم می توان ضمن دوری از محافظه کاری با برگزاری برنامه های خلاقانه و جدید از جمله مناظرات روشنگرانه مانند آن چه که ذکر شد فضا را روشن کنید. هر چند با پخش چنین مستندی به عنوان نماد تفکر صدا و سیما نسبت به نحوه ی برخورد رسانه ی ملی با مقوله ی فتنه ۸۸ به نظر می رسد که چنین اراده ای وجود ندارد.

twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
منبع: میدان 72
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

هیچ اعتمادی بین نظام و مردم وجود ندارد/ جوانان دستگیر شده بعد از آزادی سریعا فوت می‌کنند!

ایزدخواه، نماینده تهران: در شروع دولت سیزدهم قیمت دلار ۲۶ هزار تومان و امروز ۳۹ هزار تومان است؛ یعنی افزایش قریب به ۵۰ درصد / قدرت پول ملی کشور جنگ زده سوریه ۸ برابر از ما بیشتر است / زمان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ما فریاد زدیم که مسئله، ارز ۴۲۰۰ تومانی نیست بلکه کاهش ارزش پول ملی است

چگونه از جزئیات دریافت سود سهام عدالت مطلع شویم؟

امروز از بحران جمعیتی رنج می‌بریم/لزوم جمع آوری اطلاعات و آدرس‌های حقوقی توسط ثبت احوال

توپ گرانی در زمین سازمان حمایت از مصرف کننده افتاد

ثبت نام بدون کنکور علمی و کاربردی در مقطع کاردانی و کارشناسی

پربیننده ترین ها
  • 11
  • :
  • 21
  • :
  • 11
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید
Page Generated in 0/1052 sec