سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 9927 منتشر شده در مورخ: 1393/6/22 ساعت: 12:20 گروه: سیاسی  
غرب در دوراهی حضور یا عدم حضور ایران در ائتلاف علیه داعش/ آمریکا: نفوذ ایران افزایش پیدا می کند/ فرانسه: به ایران نیاز داریم
تقابل دیدگاه آمریکا و غرب در مبارزه با داعش؛

غرب در دوراهی حضور یا عدم حضور ایران در ائتلاف علیه داعش/ آمریکا: نفوذ ایران افزایش پیدا می کند/ فرانسه: به ایران نیاز داریم

در حالیکه بسیاری از کارشناسان در غرب معتقدند که مسئله داعش بدون حضور ایران حل نمی شود، مقامات آمریکایی برخلاف این تحلیل و واقعیت های میدانی حاضر به پذیرش این موضوع نیستند. ین ر حالی است که مقامات فرانسوی که به صورت سنتی در برخی کشورهای عربی نفوذ بالایی دارند، به لزوم حضور ایران در ائتلاف علیه داعش اعتقاد دارند.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم در حالیکه بسیاری از کارشناسان در غرب معتقدند که مسئله داعش بدون حضور ایران حل نمی شود، مقامات آمریکایی برخلاف این تحلیل و واقعیت های میدانی حاضر به پذیرش این موضوع نیستند. مقامات بلندپایه آمریکا طی چند روز اخیر به صراحت از عدم حضور ایران در ائتلاف بین الملی علیه داعش سخن گفته اند. سوال اساسی این است که چرا آمریکا برخلاف سایر کشورهای تاثیرگذار در این بجران، از حضور ایران در ائتلاف بین المللی علیه داعش بیمناک است؟

در این‌باره سه نکته راهبردی ذیل قابل تامل است:

الف: تیم سیاست خارجه آمریکا معتقد است حضور ایران در ائتلاف بین‌المللی ضدداعش سبب تقویت بیشتر ایران خواهد شد.یکی از مهم‌ترین دلایل آمریکایی‌ها برای این باور، این است که آنها معتقدند، نیروهای اطلاعاتی ایران بسیار بیشتر از کشورهای که اینک عضو ائتلاف هستند نسبت به داعش اشراف دارند و به همین دلیل ورود ایران به این ائتلاف عملا منجر به سپردن بخش‌های مهمی از رهبری این ائتلاف به ایران خواهد شد.

ب: آمریکا برای حضور ایران در این ائتلاف باید یک‌بار دیگر در مقابل کشورهای همچون عربستان بایستد. این در حالیست که برخ نقاط اختلافی درباره ایران سبب ایجاد برخی فاصله‌ها میان آمریکا و عربستان شده است. به تعبییر رایان کراکر کارشناس امور ایران و خاور نزدیک – که در حال حاضر رئیس و استاد دانشکده حکومت و خدمات عمومی جورج بوش در دانشگاه تگزاس است و ۳۷ سال سابقه کار دیپلماتیک دارد-؛ حضور ایران در این ائتلاف سبب مشکلات جدی در روابط آمریکا با کشورهای منطقه، مثل عربستان سعودی و مصر، خواهد شد؛ آن هم درست در زمانی که آمریکایی‌ها بیش از پیش، به همکاری نزدیک برای مواجهه با تهدیدی مشترک به این کشورها نیاز دارد.

ج: ایران در سراسر منطقه خصوصا در عراق، سوریه، یمن، لبنان و... نسبت به آمریکایی‌ها دست برتر دارد. دخالت دادن ایران در امور منطقه‌ای، ایران را در موقعیت برتر در مذاکرات با گروه ۱+۵ قرار می‌دهد. به همین دلیل مقامات آمریکایی تریجیح می‌دهند بگویند مذاکرات هسته ای با ایران به قوت خود باقی هست و ادامه پیدا خواهد کرد ولی در عین حال سعی کنند این دست مسائل منطقه‌ای را در آن دخالت ندهند. حضور موثر ایران در چنین ائتلافی مذاکرات هسته‌ای را تحت تاثیر قرار خواهد داد و ایران قوی‌تر و بانفوذتر از گذشته به میز مذاکره خواهد آمد.

فرانسه بر خلاف آمریکا از توان ایران برای مقابله با داعش استقبال می‌کند

در حالیکه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در بغداد موضع واشنگتن را درباره حضور ایران در ائتلاف بین المللی علیه داعش روشن کرد و گفت "ایالات متحده با ایران، نه به صورت نظامی و نه به صورتی دیگر، همکاری ندارد و قصد ندارد در این روند نیز چنین کند"، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته است: فرانسه قصد دارد از ایران برای حضور در یک نشست بین المللی دعوت کند. این نشست روز دوشنبه در پاریس، برای هماهنگ ساختن اقدامات علیه گروه داعش، برگزار می شود.

آسوشیتدپرس با اشاره به این نکته که تصمیم فرانسه تغییر در سیاست پاریس در قبال ایران را منعکس می‌کند، می افزاید: نفوذ دیرینه تهران در عراق، و حضور گاه و بی‌گاه نظامی آنها، این کشور را از دیدگاه فرانسه شریکی منطقی می‌سازد. ایران با جامعه بین المللی بر سر مسئله اتمی درگیر است؛ اما فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه می‌گوید این مقوله‌ای جداگانه است. فرانسه موضع سخت گیرانه‌ای در برابر مسئله اتمی برگزیده، ولی کمک ایران در منطقه را کارساز می‌بیند. پاریس براین عقیده است که تهران نباید از کوشش برای درهم شکستن افراط‌گرایانی که اکنون بخش بزرگی از عراق را در کنترل دارند، کنار گذاشته شود.

اما برخی تحلیلگران معتقدند فرانسه یک دلیل مهم برای حضور ایران در کنار خود برای مبارزه با داعش را دارد و آنهم احتمال بازگشت تروریست‌های غربی عضو داعش، به خاک اروپا و به خصوص فرانسه است.

یکی از نمایندگان مجلس فرانسه روز گذشته تاکید کرد که حدود ۱۰۰ شبه نظامی که در عراق و سوریه می‌جنگیده‌اند اکنون به خاک فرانسه بازگشته‌اند و نیاز به منابع زیادی برای اتخاذ تدابیر نظارتی و امنیتی به منظور جلوگیری از حملات احتمالی این افراد است.

سباستین پیتراسانتا نماینده سوسیالیست گفت: حدود ۱۰۰۰ شهروند فرانسوی به صورت داوطلبانه در جنگ سوریه و عراق شرکت کرده‌اند و تاکنون حدود ۱۰۰ نفر از آنها به کشور بازگشته اند.

وی در ادامه تصریح کرد که تعدادی از این افراد اکنون در زندان هستند و سایرین نیز تحت نظارت قضایی قرار دارند. ما شواهدی در اختیار داریم که نشان می‌دهد تعدادی از آنها قصد انجام حملات تروریستیی را داشته‌اند.

چالش امنیتی پاریس در قبال ۱۰۰۰ عضو فرانسوی داعش!

پارلمان فرانسه قصد دارد روز دوشنبه در خصوص قانون جدید مقابله با تروریسم بحث و تبادل نظر کند که بر اساس آن نظارت بر فعالیت‌ها و اقدامات شبه نظامیانی که از جنگ در کشورهای خارجی بازگشته اند تشدید خواهد شد.

پیتراسانتا در ادامه گفت: وقتی شما مجبور هستید برای زیر نظر گرفتن یک نفر ۲۰ مامور امنیتی را به کار بگیرید با چالش بزرگی در سرویس‌های امنیتی روبرو خواهید شد. هم اکنون ۵۲ شبه نظامی فرانسوی که به کشور بازگشته اند در زندان به سر می برند.

به اعتقاد تحلیلگران، فرانسه میزان آسیب‌پذیری خود را از طرف داعش را بسیار بیشتر از آمریکا می‌بیند، ضمن آنکه داعش برای دسترسی به فرانسه به نسبت آمریکا کار آسان‌تری در پیش رو دارد.

 از آنجا که فرانسوی‌ها خطر داعش را بیشتر احساس می‌کنند، از همه ظرفیت‌ها من‌جمله توان بسیار موثر ایران می‌‌خواهند برای مقابله با این گروه تروریستی استفاده کنند.

در سوی دیگر نیز فرانسه در سوریه حتی از برخی جهات از آمریکایی‌ها نیز بیشتر حضور امنیتی و مستقیم داشته است؛ چرا که به صورت سنتی پاریس در برخی کشورهای عربی نفوذ بالایی داشته است. به همین دلیل برای خروج از بحران خود ساخته سوریه بیشتر از آمریکا حساسیت برای موفقیت جنگی در مقابل داعش نشان می‌دهد.

twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
منبع: جهان
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

هیچ اعتمادی بین نظام و مردم وجود ندارد/ جوانان دستگیر شده بعد از آزادی سریعا فوت می‌کنند!

ایزدخواه، نماینده تهران: در شروع دولت سیزدهم قیمت دلار ۲۶ هزار تومان و امروز ۳۹ هزار تومان است؛ یعنی افزایش قریب به ۵۰ درصد / قدرت پول ملی کشور جنگ زده سوریه ۸ برابر از ما بیشتر است / زمان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ما فریاد زدیم که مسئله، ارز ۴۲۰۰ تومانی نیست بلکه کاهش ارزش پول ملی است

چگونه از جزئیات دریافت سود سهام عدالت مطلع شویم؟

امروز از بحران جمعیتی رنج می‌بریم/لزوم جمع آوری اطلاعات و آدرس‌های حقوقی توسط ثبت احوال

توپ گرانی در زمین سازمان حمایت از مصرف کننده افتاد

ثبت نام بدون کنکور علمی و کاربردی در مقطع کاردانی و کارشناسی

پربیننده ترین ها
  • 23
  • :
  • 7
  • :
  • 29
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید بیمه پارساگاد نمایندگی محمد بیگی نیا
Page Generated in 0/2948 sec